Lélek Reform

Lélek Reform

Gyakran a legagresszívebb, a leghangosabb viselkedés mögött rejlik a legkevesebb önbizalom

2016. január 07. - Lélek Reform

Mindannyiunknak megvannak a magunk küzdelmei. És mindenkinek mindig a saját problémája a legnagyobb. A megoldandókat nem lehet egymáshoz hasonlítani.

Talán volt már, hogy úgy érezted, a kedvesednek kellett volna közelednie hozzád, mert te voltál "jobban" megbántva, de ez az összehasonlítás ezen a módon nem létezik. Teljességgel lehetetlen pontosan tudni, valaki más hogyan érez, vagy miféle érzelmi harc dúl benne. Ha éltél már át hasonlót, talán lehet róla elképzelésed, de akkor sem tudhatod pontosan. Ha pedig még nem is voltál olyan helyzetben, amilyet ő aktuálisan megtapasztal, akkor fogalmad sem lehet róla. Ezért értelmetlen azon gondolkodni, hogy kinek a baja a nagyobb, és ebből fakadóan kinek, mit kellene tennie.

12bg.jpg

Gyakran a legagresszívebb, a leghangosabb viselkedés mögött rejlik a legkevesebb önbizalom, a legnagyobb félelem, a legmélyebb kétségbeesés. Gyakran annak van a legnagyobb szüksége a szeretetedre és az elfogadásodra, aki a leghevesebben bizonygatja erejét és önállóságát. Mielőtt tehát bárkit is megítélsz (akár pozitívan, akár negatívan), emlékeztesd magad, hogy fogalmad sincs arról, mi zajlik a másikban éppen most, és ezt milyen múltbéli tapasztalatok idézik elő. Bárkivel találkozol, mindenkinek a személyisége éppoly összetett és különleges, amilyen a tiéd; és mindenki éppúgy megvívja a maga küzdelmeit, ahogyan te is. Mindez éppannyira igaz a hozzád legközelebb élőkre, mint azokra, akikkel életedben talán csak egyszer találkozol. Ezért amikor legközelebb vitába keveredsz valakivel, aki fontos neked, emlékeztesd magad: épp egy küzdelem zajlik benne, amiről semmit nem tudsz. A szeretetedre, a megértésedre, az elfogadásodra, a támogatásodra vágyik. Talán nem képes arra, hogy ezt szavakba öntse és kimondja, ezért egy kissé nyakatekert módon próbálja a tudomásodra hozni. Ha ekkor képes vagy arra, hogy ne automatikusan (támadással vagy védekezéssel) reagálj, hanem vársz egy kicsit, és belső bölcsességedre hagyatkozol, csodás átalakulásnak lehetsz a tanúja!

Forrás Facebook (Szerző Ismeretlen)

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekreform.blog.hu/api/trackback/id/tr848249196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ország Marika 2017.12.30. 19:30:34

Szèp estèt,szeretnèk a karkötő megrendelèsèről informàciót kapni.Köszönöm Orszàg Marika
süti beállítások módosítása