Lélek Reform

Lélek Reform

Pozitív gondolat = pozitív érzelem = BOLDOGSÁG

2018. június 21. - Lélek Reform

Pozitív gondolat = pozitív érzelem = BOLDOGSÁG

"Akkor vagyunk boldogok ha egy óra alatt, egy nap alatt, egy hét alatt elég sok pozitív érzelem halmozódott fel a testünkben. A felhalmozódott pozitív érzelmeket tudatosítjuk boldogságnak, jó kedvnek, felszabadult érzésnek. Minden a gondolattal kezdődik. A gondolatainkat folyamatosan nagyon finoman kísérik az érzelmeink. Egyre több ember fogja fel, hogy felelősséget vállalhat a boldogság érzetéért, csupán azáltal, hogy elkezdi megfigyelni a saját gondolkodását.

A boldogság kulcsa, hogy megtanuljunk pozitívan gondolkodni. Ez tanulható. Az első feladat, hogy felfogjuk, felismerjük melyek a pozitív gondolatok. A második feladat, hogy elkezdjünk gyakorolni, egy picike figyelmet folyamatosan felszabadítsunk a saját gondolataink megfigyelésére. Ha ezt nem tesszük meg, akkor továbbra is ki vagyunk szolgáltatva a véletleneknek, külső körülményeknek, - továbbra is olyan gondolataink lesznek, amilyenek a körülményeink. Továbbra is abban a téves tudatban fogunk élni, hogy a pénz boldogít. Ha az ember makacsul elutasítja saját metafizikájának megismerését, akkor tovább bolyonghat kiszolgáltatva gondolkodását a véletleneknek, külső körülményeknek. Ami a legtöbb esetben nagyon sok negatív gondolatot szül, nagyon sok negatív érzelem töltődik a testbe, amit az ember szenvedésnek, szorongásnak, boldogtalanságnak él meg. Tudatosulni, tudatra ébredni azt jelent, hogy az ember felismeri önmaga működését, és szándékosan elkezdi felhalmozni testében a pozitív érzelmeket a tudatos gondolkodás segítségével. Egy kis gyakorlással ez biztos út a tartós boldogsághoz, majd a megvilágosodáshoz. Azok az emberek akik elsajátítják ezt a képességet, tudatosan elkezdik az elméjüket használni, azok lépnek egyet az ember evolúciós létráján. Körülbelül akkora szakadék születik a régi, elmeműködésére tudatlan ember, és az új elmeműködését megfigyelni, korrigálni képes ember között, mint amilyen szakadék most van a majom, és az ember között. Ez nem vicc. Ha az ember elkezdi tudatosan előállítani a saját érzelmeit, energiáit, akkor a teste egy bizonyos energiaszinten átalakuláson megy keresztül, új képességei ébrednek fel, több agysejt ébred fel, teljesen átváltozik.

hozd_ki_magadbola_makszimumot.png

Melyek a pozitív gondolatok? Ez nem egy egyszerű kérdés, sok a csapda. Az pozitív gondolat, hogy szép autóm lesz, de az már negatív amikor szembesülünk azzal, hogy a vágyunk nem teljesült. A nyugati világban a legtöbben itt rontjuk el. Túl magasra rakjuk a lécet, és amikor sikertelenek leszünk, akkor annyi negatív érzelmet felhalmozunk, hogy végül padlón maradunk. El kell felejteni az anyagi világ csillogását. Nem attól leszünk boldogok, hanem a gondolkodásunktól, napi gondolatainktól. Sokkal fontosabba gondolatainkra figyelni, mint a testünket körülölelő fizikai világra. Állítsunk célokat magunk elé, majd osszuk el kettővel, és ahhoz az eredményhez kössük az elégedettség érzetet. Sose engedjük meg magunknak, hogy valamit rossznak lássunk. Mindig mondjuk azt, - hogy nem baj, legalább ennyi sikerült, így is jó, elégedett vagyok. Ezek pozitív gondolatok. Ezeknek pozitív érzelmi eredményük lesz. Elhagyott a szerelmem, elvesztettem a vagyonom, leégett a házam, beteg a testvérem, levágták a kezem. Legalább ennyi időt együtt lehettem egy csoda emberrel, és megtanultam mit ne csináljak legközelebb, hogy a kapcsolat tartósabb maradjon. Most nincs pénzem, de rengeteg tapasztalatom van, amelyek segítségével könnyebben, bölcsebben kereshetek újra pénzt. Leégett a házam, de van családom, vannak barátaim akik majd segítenek, idővel építek egy szebbet. Levágták a kezem, de legalább nem gyerekkorom óta volt egy kezem. És megmaradt a másik. És van két lábam is. Rajtad múlik, hogy megtalálod a pozitiv gondolatokat a rosszban, vagy engedsz az önsajnálatnak, és beletemetkezel a negatív gondolatok tengerébe. Aminek az eredménye olyan sok negatív érzelem lesz, hogy erőd se lesz reggel felkelni az ágyból, majd megbetegszel, meghalsz. Ne csináld azt amit a többi ember, amikor tragédia éri. Elvárják majd tőled, hogy sírj, panaszkodj, önsajnáltasd magad. Te mindig keresd meg rosszban a jót, addig gondolkodj, addig igazgasd tudatosan a gondolataidat, amíg meg nem találod a pozitív gondolatokat. A rosszban a jót. Csak magadnak csinálsz ezzel jót. Mindegy legyen, ha furcsának néznek, vagy kibeszélnek, hogy nem sírtál hónapokig, nem panaszkodtál, nem hullott ki a hajad, nem öregedtél pár hónap alatt éveket. Eddig ez volt a normális, mert tudatlanok voltunk az energiaműködésünkre. Most felelősséget vállalhatsz. Mindig lesznek nehéz helyzetek, mert Isten általuk okoz neked súrlódást, a nehéz élethelyzeteknek köszönhetően van lehetőséged fejlődni, megtanulni pozitívan gondolkodni. Ha egy nap azt látja, hogy már minden nehéz élethelyzetben képes vagy megtalálnia pozitívat, akkor befejezi a tanításodat, életedben beköszönt egy szebb időszak. Mi mind azért vagyunk itt, hogy tudatra ébredjünk, tudatosuljunk, megtanuljuk akarattal irányítani a gondolkodásunkat, tudatos teremtőké fejlődjünk.

A hétköznapok legnagyobb csapdái a vágyok, célok, amelyeket megtanulhatsz pozitívan kezelni, ha a mércét mindig a félsikerhez igazítod. És ha az se sikerült, akkor kijelented, hogy nem hibáztam, hanem tanultam. Hiba nélkül nincs tanulás. Legközelebb bölcsebb leszek. Megtanulsz pozitív válaszokat adni a külső körülményekre, véletlenekre. Ezen felül rengeteg pozitív gondolatot létrehozhatsz egy nap alatt tudatos akarattal. Minden alkalommal amikor észreveszed valamiben a szépet, a jót, valamit nagyra becsülsz, valamiért hálát adsz, olyankor nagyon magas rezgésű pozitív gondolataid születnek, és azokat követik az érzelmeid is. Amikor az emberben nagyon sok pozitív érzelem van, olyankor szeretetet érez. Olyankor késztetést érez, hogy valakinek jót csináljon, megsimogasson egy kutyust, mondjon pár kedves szót, törődjön egy embertársávval. Ha sok pozitív érzelmet akarsz, akkor naponta sokszor kell a figyelmedet, szépre, jóra, nagyrabecsülésre, hálára, köszönömre irányítani. Válassz egy szép zenét, amit egész nap hallgatni fogsz. Egész nap arra fogsz gondolni, hogy milyen szép ez a zene. Járd körbe a házat, lakást, és keresd meg azokat a tárgyakat, amelyeket kirándulásokból hoztál haza. Idézd fel a szép emlékeket, gondolkodj rajtuk egy picit. Járd körbe a házat, keress virágokat, szép kavicsokat, pillangókat, nézz fel az égre, és keress szép bárányfelhőket. Gondolkodj el a szépségükön picit. Járd körbe a lakóhelyedet, keresd meg a szép virágos kiskerteket, fákat, faragott kerítéseket, szép házakat. Értékeld őket picit, gondolkodj rajtuk picit. Sétálj a természetben és keresd a figyelmeddel a szépet. Sétálj múzeumban, óvárosokban, szép parkokban. Figyeld meg a szépségüket. Légy te a szépség. Szeress. Legyenek önzetlen cselekedeteid. Csinálj valakinek jót, úgy hogy nem vársz cserébe hálát. Kínáld meg a szemeteseket süteménnyel, és köszönd meg a munkájukat. Olvass fel hangosan idősek otthonában. Jelentkezz önkéntesnek gyerekotthonba. Szedd össze a szemetet a közeli parkban, vízparton. Törekedj arra, hogy naponta minél több pozitív gondolatod legyen, és arasd le az érzelmi eredményüket, élj boldogan. Egyre több boldogságot, szeretetet fogsz érezni, és csodák kezdnek történni veled. Amik nem csodák, ha értjük az ember metafizikáját. Ha így élsz heteken, hónapokon keresztül, akkor az átalakulásod elkezdődik.

15281973_10209513831794813_1342361247_n_2.jpg

Az út feltárult, de neked kell végig menned rajta! Neked kell küszködnöd, hogy folyamatosan megfigyeld hogyan gondolkodsz, kiigazítsd magad. Észre vedd, hogy újra valamit nagyon rossznak ítéltél meg. Sokszor fogsz elbukni, sokszor már csak akkor fogsz újra figyelmet irányítania saját gondolataidra, amikor már annyi rossz érzelmed lesz, annyira szenvedni fogsz, hogy tudatosítod a rossz érzelmi állapotodat. Ezek az első lépések. Ha képes vagy figyelni az érzelmeidet, akkor tükröt kapsz a saját gondolataidról. Ha felismered, észreveszed, hogy nem jól érzed magad, akkor elkezdhetsz azon gondolkodni, hogy hogyan gondolkodtál az utolsó órákban. Felismerheted mit ítéltél meg rossznak, mitől féltél, miért aggódtál, miért voltál elégedetlen. És elkezdheted korrigálni őket, átalakítani őket. Idővel egyre jobban fog menni. Valamint megtanulsz úgy élni, hogy napi rendszerességgel tudatosan létrehozod a jó gondolatokat, értékeléssel. Napi szinten, mint a kicsi méhecske, begyűjtöd a pozitív érzelmeket az aurádba, a pozitív gondolataid által. Értékelsz, nagyra becsülsz, megkeresed valamiben, valakiben a szépet, jót, szeretetet. Megtanulsz boldogan élni!" Zsigrai András

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekreform.blog.hu/api/trackback/id/tr6314062411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása