Lélek Reform

Lélek Reform

MENNYEI CSODA

2016. november 27. - Lélek Reform

 

Sok minden megvásárolható az életünkben, ház, autó, meleg ruha, esernyő,  ha éppen esik az eső, de egy dolgot nem tudunk megvenni, az pedig a HIT. Az életünk része a hitünk, amit az életünk minden egyes pillanatában gyakorlunk, akár bevalljuk magunknak, akár sem, és sokszor ezt nem is tudatosan csináljuk. Minden egyes napon hisszük, hogy reggel felébredünk, az utunk során épségbe érkezünk a kívánt célhoz, a munkánkért pénzt kapunk, ha házasságra lépünk akkor az sírig tart, ha betegek vagyunk meggyógyulunk., … amit lehetne a végtelenségig sorolni, cáfolni, pedig nem igazán hiszem, hogy lehet.

Mindenki  életében vannak olyan helyzetek, amikor padlóra kerülünk, és úgy érezzük, hogy nincs ki út abból a „pokolból” amibe az élet „kényszeríttet” minket. Vívódunk egy kapcsolatban, vagy a munkahelyünkön, talán komoly anyagi gondjaink vannak, vagy az egészségünk romlik le annyira, hogy nem látjuk a kiutat az adott helyzetből. Pedig a megoldás mindig bennünk van. Az adott szituáció csak tanítani akar minket valamire, amit nem mindig veszünk észre.

Bizonyára már Te is voltál nehéz helyzetben, amikor lelkileg összeroppanva gubbasztottál és a teher, olyannyira nyomta a vállad, hogy úgy érezted, beleroppansz. Viszont egy bizonyos idő távlatából, már nem is tűnt olyan szörnyűnek az, az akkori helyzet, és talán most még hálát is adsz az életnek azokért a nehéz órákért. Mindig tanulunk, és minden helyzet bármilyen szörnyűnek is tűnhet, de mutatni akar nekünk valamit. Sokszor ahhoz, hogy felismerjük a tanítást, nagyon kell fájnia, akár testileg, akár lelkileg.

Igazából sokszor csak egy – egy ilyen helyzet után ismerjük fel az értékeket az életünkben, amit addig nem vettünk észre, amíg el nem veszítettük. Az egészség is egy ilyen állapot az életünkben, de beszélhetünk barátságról,  párkapcsolatról, de anyagiakról is. Sokszor olyan természetesnek vesszük a dolgokat, hogy vannak, míg egyszer csak el nem veszítjük azokat.

A nehéz helyzeteinkben is megnyilvánul a Csoda, ami talán akkor válik láthatóvá a számunkra, ha már túl vagyunk rajta. Az Univerzum szabályos mechanizmus alapján működik, és hiszem, hogy a kaotikus helyzeteinkben is sokan vesznek részt azon munkálkodva, hogy az adott problémáink megoldódjanak. Sokszor nem is tudunk ezen személyek létezéséről, arról sem, hogy éppen a döntéseikkel, cselekedeteikkel hogyan befolyásolták azt, hogy az életünk jobbra forduljon. Nem is igazán kell, hogy tudjuk a mikéntjét, csak hinnünk kell az Atyánkban, hogy megsegít minket.

15282038_1871061203115248_1049743651_n.jpg

Én hiszem, hogy az Ima is Csodákra képes. És abban is biztos vagyok, hogy a saját szavainkkal kért ima még hatásosabb, mint ha a Bibliából olvasnád fel a Miatyánkot, de ez csak az én tapasztalatom. Ami szívből, lélekből jön az, az igaz imádság. És egyszer csak megtörténik és az életünk jobbra fordul, a gyógyíthatatlannak hitt betegség eltűnik, az anyagi gondjaink megszűnnek és több Csodával határos történetekről lehet hallani. Ami mindenki életében megtörténhet, csak fel kell ismernünk a tanítást, és hinnünk kell a Csodákban.

A Hála éppen olyan fontos a harmonikus élethez, mint a Hit. Minden egyes napon mondj hálát a dolgaidért, és értékeld mind azt, ami körbe vesz téged. Ha megállsz egy pillanatra, és szeretettel nézel körül, rájöhetsz, hogy mennyi csodálatos dolog van, amiért hálás lehetsz. Ha így teszel, akkor a jó dolgok megsokszorozódnak az életedben, hiszen a fókuszod a jó és szép dolgokon van, ami aztán magával vonzza a többi Csodát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekreform.blog.hu/api/trackback/id/tr1211944553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cseresnyés Pálné Marika 2016.12.04. 21:05:34

Nem fogod elhinni, de ma kaptam egy gondolatsort a fejembe, amiről felismertem, hogy növelte az önhittségemet, önértékelésemet

Az első gondolatom az volt, hogy mostanában nagyon sok rossz, megítélő, és elmarasztaló véleménnyel találkozom, ami rólam, nekem szól.

A következő gondolatom az volt hogy, hogy lehetséges ez, amikor körülöttem annyi ember van, akinek érzem a szeretetét felém áradni, és ragaszkodik /ragaszkodnak// hozzám, és keresik velem a kapcsolatot a találkozás lehetőségét?

A következő gondolatom, szinte már válasz volt az előző kérdésre.

Miért is nem értékeled mindezt? Hiszen értékelned kéne, hogy annyi ember, aki körülvesz biztosan nem véletlen, hogy ragaszkodik hozzád. Annak oka kell hogy legyen, amiért ezt teszik. Hiszen nagyon sok embernek ez nem adatik meg, hogy elmarasztaló vélemények ellenére is ragaszkodnak hozzád, keresnek, és tanácsokat is kérnek tőled. Huzd ki magad, és értékeld. Minden okod megvan az önhittségre Hiszen ezek pozitív értékek. Semmi okod rá, hogy utolsó elvetemült embernek érezd magad.

És ahogy ezek a gondolatok végigfutottak a fejembe, éreztem, hogy megsímogattak, és valami földöntúli húzóerő szállt meg, amitől erősebb lettem, és már a gúnyolódó, elmarasztaló vélemények sem tudtak utána feldúlni. Éreztem akkor, hogy ennél több vagyok, nen engedhetem meg, magamnak, hogy mindenféle pitiáner, primitív vélemény feldúlnjon.

Most imádkozom azért a támaszért, amivel ezt meg tudom tartani, és soha ne múljon el. Egyedül nem sikerülne, de talán az égiekkel igen.
süti beállítások módosítása